Zpět

Konference: ICMCTF 2019

V květnu 2019 se konala konference ICMCTF v americkém San Diegu ve slunné Kalifornii. Na konferenci prof. Vašina, doc. Souček a Michael Kroker prezentovali přednášky ve třech různých sekcích. V diagnostické sekci prof. Vašina mluvil o vývoji koncentrací atomů a iontů titanu v reaktivním HiPIMS procesu. Docent Souček v další sekci prezentoval vlastnosti W-B-C vrstev připravených HiPIMS a Michael Kroker měl příspěvěk o multivrstvách připravených na depozičním systému SHM Phoenix.

Po skončení této úspěšné konference jsme si vzali dovolenou a společně jsme se velkou oklikou přes Los Angeles, národní parky a San Francisco vydali zpátky do Brna.

Přednášky:

  • Titanium Atom and Ion Number Densitiy Evolution in Reactive HiPIMS with Oxygen, Nitrogen and Acetylene Gas (prof. P. Vašina)
  • Preparation of Hard Yet Fracture Resistant W-B-C Coatings Using High Power Impulse Magnetron Sputtering (doc. P. Souček)
  • On the Origin of Multilayered Structure of W-B-C Coating Prepared by Non-Reactive Magnetron Sputtering from a Single Segmented Target (M. Kroker)

 

The 2019 ICMCTF banner design was developed by Beate Rabsch and Michael Stüber at the Karlsruhe Institute of Technology, Germany.